keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Unkari 3-4.10.2011

3.10.2011 Unkari
Käytiin kylillä sekatavarakaupassa asioimassa unkariksi. Löysin varvastossut, mehupurkin ja suklaajäätelön hintaan 4.30€ eli forinttina 1180 f. Puulämmitteisessä saunassa oli tosi pehmeät löylyt, naisporukassa käytiin jäähyllä ja kuutamo oli upea.
Matka Akac-Tanyan tilalle oli kuoppainen ja Eero isäntä ajoi mutkat suoriksi. Matkatavarat vain pomppivat takaosassa. Kiersimme Sodankyläläisen Ilonan kanssa savusaunat, suolapaljut ja hevoshaat ja taputtelimme tilan isointa hevosta kirahvia. Isot kaviot hevosella, mutta pehmeä turpa. Kaikkialla on kuivaa ja pölyistä. Majoitumme mökin yläkertaan Evitan ja Tiian kanssa samaan huoneeseen. Illallinen oli todella hyvää.

4.10.2011 Unkari
Aamiaisen jälkeen läheisen rivitalon Apilan piha-aluetta ja kuuntelimme asukkaan toiveita ja ideoimme istutuksia. Mittasimme Tonin ja Timon kanssa etäisyyksiä pihalla ja katsastimme kuivuneet hedelmäpuut joita oli melkein 17 kpl. Tutkimme myös kasteluletkujen toimintaa ja mietimme miten niitä parannettaisiin. Evita, Tiia, Eeva-Kaisa ja Anne kunnostivat ruusupenkkejä mökkien edustalla. Myöhemmin iltapäivällä kitkimme lipputankojen edustaa rikkaruohoista, jotta liljat pääsevät paremmin esille. Työpäivän jälkeen lähdimme Dabasin kaupunkiin ostoksille China markettiin ja Tescoon markettiin. Verenpunaisena aurinko laski juuri kun ajoimme portista sisään tilalle.
-Elina Lehto-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.